דפים

יום חמישי, 26 באפריל 2018

פרויקט החקר - איך מצילים 198 מיליון ליטר מים מקנקני מסעדות?

על פי חוק בניינים ציבוריים מתקני שתייה למים צוננים (1986), כל מי שמנהל מסעדה, או מקום בו מוגש אוכל, מחויב להגיש לכל לקוח מי שתייה צוננים ללא תשלום. לפי הוראות משרד הבריאות לא ניתן לעשות שימוש חוזר לשתייה במים העודפים ולכן נשפכים, או במילים אחרות מתבזבזים.
איך מצילים אלפי ליטרים מים במסעדות?



בחרנו לחקור את הנושא הזה משום ששמנו לב שבמסעדות מגישים מי שתייה ביד נדיבה ובקנקנים נשארים מים רבים. בנוסף לכך שישראל מתייבשת וזו השנה החמישית שעומדים להכריז עליה כשנה שחונה, מצאנו שמתחילה חשיבה עולמית על קיימות במסעדות, הבנו שיש בעיה במסעדות בעולם וחוסר רב בפתרונות. 

לאחר שבדקנו מחירים של קנקני מים, הגענו למסקנה שהמים יחסית זולים ולמסעדה לא משתלם כלכלית למחזרם. חשבנו שכדי למנוע את הבזבוז צריך לנצל את המים לפתרון בעל ערך חברתי-סביבתי.

יצרנו שיתוף פעולה עם מסעדת "Peppino" ליד בית הספר בכדי ללמוד את הבעיה ולהציע פתרונות לפי הצרכים של בעלי המסעדה: זול, לא דורש מהמלצרים תעסוקה מיותרת וללא אגירת מים. 

ערכנו סקר בקרב כמה בעלי מסעדות לגבי מודעות לבעיה ורצון למצוא פתרון. במקביל, ערכנו תצפיות ומדידות של כמות המים בקנקנים היורדים מהשולחנות ולפניכם תוצאות הסקר והמדידות:
40% מהמים בממוצע נותרים בקנקן (כ36 ליטר ביום)
100% מהמסעדות שופכות את המים לכיור
כ71% מהמסעדות מעוניינות בפתרון
כ70 קנקני מים מוגשים ביום במסעדה ממוצעת
כ320 ימי עבודה בישראל
כ9,00 מסעדות בישראל
כלומר, בישראל בשנה אחת מבוזבזים כ198 מיליון ליטר מים מקנקני מסעדות.




בסיור המפעל המוביל בפתרונות מים והשקיה "נען דן ג'יין" למדנו על טכנולוגיית הטפטפות ועל תרומתן לצמחיה שיכולה להתאים לפתרון עליו חשבנו - קיר ירוק. התעייצנו עם אגרונום ומומחה להתאמת מוצרי השקייה מהחברה. בהמשך, הצגנו להם את הפתרון וגם להנהלת רשת בתי קפה "לנדוור", בעלי מסעדת "Peppino", לקבוצות FLL בעיר ולאנשי חינוך לקבלת משוב.




בסיור המפעל המוביל בפתרונות מים והשקיה "נען דן ג'יין" למדנו על טכנולוגיית הטפטפות ועל תרומתן לצמחיה שיכולה להתאים לפתרון עליו חשבנו - קיר ירוק. התעייצנו עם אגרונום ומומחה להתאמת מוצרי השקייה מהחברה. בהמשך, הצגנו להם את הפתרון וגם להנהלת רשת בתי קפה "לנדוור", בעלי מסעדת "Peppino", לקבוצות FLL בעיר ולאנשי חינוך לקבלת משוב.




למסעדות אנו מציעים קיר של צמחיה ירוקה בהשקיה מהמים שנותרים בקנקנים. בקיר הירוק תמצא מערכת השקיה פשוטה לתפעול והצמחייה תותאם לפי צרכי/רצון כל מסעדה ולפי כמות המים העודפים הממוצעת מהקנקנים שלה. בעלי מסעדה יכולים לבחור בין שתי שיטות השקיה - הידרופונית (מים) או גידול מבוסס קרקע. בעזרת טפטפות, ניתן יהיה לווסת את כמות המים המגיעה לכל צמח לפי צרכיו.




חדשנות: שימוש בטכנולוגיה קיימת של טפטפות או מערכת הידרופונית בסביבה חדשה ופיתוח חדשני של תוכנת חישוב צריכת מים לצמחיה ירוקה מותאמת לכל מסעדה.

יתרונות: התקנה פשוטה ומהירה, זול, קל לתפעול, אלגנטי ומשפיע לטובה על הלקוחות, אין אגירת מים, מעודד מסעדות לקיימות ומותאם אישית לגודל מסעדה וצרכיה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה